Netflix uvodi reklame! Evo šta sve treba da znate o Netflix Basic with ads

Ljubitelji Netflix-a, spremite se.

Uobičajeno gledanje serija i filmova više neće biti isto jer se ova kompanija odlučila da napravi sledeći korak. Netfliks sada uvodi reklame.

Dakle, umesto da samo gledate svoje omiljene serije ili filmove, takođe ćete morati da prođete kroz gomilu reklama koje će se prikazivati u određenim trenucima. 

Ovo je zaista veliki korak i izazov za ovu kompaniju i sigurno će promeniti način na koji ljudi gledaju Netfliks.

netflix uvodi reklame - netflix - reklame - video
Da li je ovo dobar potez?

A šta je to Netflix basic with ads i kako funkcioniše, saznajte u nastavku teksta. 

Kako je Netflix funkcionisao do sada?

Istorijski gledano, Netflix je kompanija koja je uvek nastojala da svoju uslugu prilagodi korisnicima i pruži im jednostavnu platformu za korišćenje.

Znajući da reklame mogu ponekad biti veoma iritantne, ova kompanija je svojim korisnicima omogućila da gledaju svoje omiljene emisije, serije i filmove bez ikakvih ometanja, uključujući i reklame. 

Tako je bilo sve do sada. Međutim usled gubitaka korisnika (u prvom kvartalu 2022. godine čak 200.000) odlučili su se da ipak uvedu novi korisnički model koji je jeftiniji ali sadrži plaćene oglase.

Nadležni iz ove kompanije smatraju da će ove promene pomoći klijentima da odluče kako žele da koriste Netflix, odnosno da odluče koja ponuda im najviše odgovara.

Novi Netflix sa reklamama – Netflix Basic with ads

O novoj Netflix tarifi sa reklamama se već dugo priča, a tačan datum njenog uvođenja je sada poznat. 

Naime, 3. novembra će Netflix prvi put na teritoriji SAD, a potom i na svim drugim teritorijama ponuditi profil na mesečnom nivou sa reklamama.

To znači da će ovaj paket sadržati klasične video oglase koji će se pojavljivati u toku, pre ili nakon emisije, serije ili filma. 

Netflix Basic with ads uključuje reklame koje će se prikazivati u proseku četiri do pet minuta na sat vremena, a pored toga će gledaoci biti ograničeni na 720p/HD rezoluciju. 

netflix niza rezolucija - netflix - laptop
Gledaoci Netflix basic naloga će biti ograničeni na 720p/HD rezoluciju.

Takođe, i sadržaj će biti ograničen. To znači da ćete imati veliki izbor filmova i TV serija, ali ćete dobiti malo manju količinu dostupnog sadržaja u odnosu na ostale korisnike koji plaćaju više. 

Netflix ukida deljenje naloga?

Da, Netflix uvodi reklame, ali to nije sve! 

Naime, ova kompanija takođe planira da od početka sledeće godine ukine mogućnost deljenja naloga. 

Analize govore da čak 40% korisnika koji plaćaju svoj nalog, dele lozinku sa drugim ljudima (porodicom, prijateljima).

Zbog toga je ova kompanija odlučila da ukine besplatno deljenje naloga. Tako da ukoliko želite da delite nalog, moći ćete to da uradite, ali po određenim tarifama. 

Da li ćete koristiti Netflix Basic with ads?

Obzirom na to da će novi Netflix Basic with ads biti model koji je jeftiniji, možda će vam upravo njegova cena odgovarati. 

A ako vam pritom ne smetaju reklame i manja rezolucija, verovatno ćete se odlućiti za njega.

netflix - covek gleda u laptop

Ali ako ste kao mnogi korisnici kojima ovakve promene zaista smetaju, verovatno ćete izabrati neku drugu platformu za gledanje vaših omiljenih filmova i serija, kao što je na primer MTS Apollon. 

Sjajna alternativa bez reklama u MTS ponudi – Apollon

MTS DOO ima za vas sjajnu alternativu pomoću koje možete gledati svoje omiljene filmove, i serije i to po najpovoljnijim cenama.

Ukoliko ste korisnik Iris TV usluge, na raspolaganju vam je Video klub paket Apollon koji vam donosi najveći izbor holivudskih filmova, veliki broj američkih serija, ali i sve kultne filmove domaće kinematografije i popularne domaće serije. 

apollon - iris tv - devojka sedi na kaucu drzi daljinski i kokice - alternativa za netflix
Apollon na Iris TV-u je sjajna alternativa za Netflix.

Ono što je važno da znate jeste da su svi naslovi prevedeni na srpski jezik i mogu se gledati bezbroj puta na Iris TV-u.

Dakle, uz Apolon imate mogućnost da gledate više od 10.000 sati holivudskog i domaćeg, filmskog i serijskog programa i to sa prevodom!

Ukoliko imate dodatna pitanja ili želite da sanate više o ovoj MTS ponudi, naš kontakt centar je dostupan za Vas 24 časa dnevno.