Da, mts TV je digitalna televizija koja vam pruža preko 100 kanala u digitalnom formatu i preko 15 kanala u HD rezoluciji, kao i dodatne usluge. U sklopu mts TV usluge dobijate na korišćenje STB (Set Top Box) uređaj, tako da nije potrebno da kupujete dodatne uređaje.

Da. Usluga se, u sklopu mesečne naknade, realizuje preko jednog TV uređaja. Ukoliko želite da pratite sadržaje kanala nezavisno na više TV uređaja, potrebno je da podnesete zahtev za dodatni STB (Set Top Box) u mts poslovnici.

mts TV pruža dodatne usluge pomoću kojih možete da snimite ili da premotate sadržaj unazad za 60 minuta ili 72 sata. Usluge koje to omogućavaju su: gledaj unazad koja je svim korisnicima dostupna besplatno, snimanje sadržaja i usluga 72 sata unazad.

Naravno. Usluga mts TV se realizuje preko fiksne telefonske linije i potpuno nezavisno funkcioniše u odnosu na usluge koje pružaju drugi operateri. Za mts TV uslugu možete da se prijavite u najbližoj mts poslovnici.

U okviru mts TV usluge imate mogućnost „Roditeljske kontrole“ i zaključavanja kanala. Ukoliko koristite Intracom platformu, u delu menija Upravljanje nalogom/Korisnički nalog/Upravljanje korisnicima, izaberite korisnika čija ovlašćenja želite da izmenite i time dobijate mogućnost da aktivirate Zabranu gledanja, kako određenih emisija, tako i Zaključavanje kanala. Zaključanim sadržajima prilazite korišćenjem PIN-a za roditeljsku kontrolu.

U slučaju pojave tehničkih problema tokom korišćenja mts TV usluge, prijavite smetnju pozivanjem kontakt centra ili dolaskom u najbližu mts poslovnicu. Zbog efikasnijeg detektovanja i rešavanja problema, neophodno je da modem i STB uređaj bude uvek uključeni.