Najbolje aplikacije za putovanja: Kako da ništa ne propustite dok putujete

Bez sumnje, putovanje je jedan od najuzbudljivijih aspekata života, ali može biti i izazovan, posebno kada pokušavate održati organizaciju, pratiti planove i biti u toku sa svim važnim informacijama. 

Baš zato su pametne aplikacije za putovanja postale neophodan saveznik svakog modernog putnika.

U ovom vodiču, istražićemo koje su to najbolje aplikacije za putovanja koje će vam omogućiti da olakšate svako sledeće putovanje – i videćete, više nećete želeti da idete nigde bez njih! 

najbolje aplikacije za putovanja - avion - pametni telefon - planiranje putovanja

Bez obzira da li ste avanturista koji se upušta u avanture u udaljene krajeve, ili preferirate mirnije izlete i relaksaciju na plažama, ova pomagala za put će vam pomoći da maksimalno iskoristite svaki trenutak vašeg putovanja.

Top 10 najboljih aplikacija za put koje morate imati

Kada se uputite na putovanje, vaš pametni telefon može biti ključ za otključavanje potpuno nove dimenzije iskustva. 

Sa stotinama hiljada aplikacija dostupnih na tržištu, pronalaženje onih koje će vam zaista olakšati putovanje može biti izazovno. 

Ali ne brinite, jer smo za vas pripremili listu deset nezamenjivih aplikacija koje će vam osigurati bezbrižno i uzbudljivo putovanje, a to su:

  • Get Your Guide,
  • Skyscanner,
  • Booking,
  • Uber,
  • Happy Cow,
  • Maps.Me,
  • Headout,
  • Hipcamp,
  • Rome2Rio,
  • XE Currency Converter.

Korisno: Često putujemo leti kada su temperature visoke. Pogledaj kako da sprečiš pregrevanje telefona u toku leta.

1. Get Your Guide – Aplikacija za ekskurzije

GetYourGuide aplikacija je pravi saveznik za sve avanturiste i putnike željne nezaboravnih iskustava na destinacijama širom sveta. 

Ovo onlajn tržište nudi obilje tura i ekskurzija, pokrivajući širok spektar aktivnosti koje zadovoljavaju različite interese. 

Bez obzira da li ste zainteresovani za posmatranje kitova na egzotičnim obalama, istraživanje lokalne kulinarske scene, planinarenje do predivnih vidikovaca ili degustaciju vina u šarmantnim vinogradima, GetYourGuide ima sve što vam treba. 

get your gude - aplikacije za putovanja

Njihova aplikacija (kao i veb-sajt) omogućava vam da jednostavno uporedite cene, pročitate korisne recenzije i saznate više o svakoj aktivnosti pre nego što izvršite rezervaciju. 

Bilo da ste još u fazi planiranja putovanja i tražite savršene aktivnosti za popunjavanje vašeg predstojećeg plana, ili ste već stigli na destinaciju i želite nešto zanimljivo za istraživanje, GetYourGuide je vaša putanja ka nezaboravnoj avanturi. 

2. Skyscanner – Aplikacija za pretraživanje najpovoljnijeg leta

Skyscanner je bez sumnje pravi čarobnjak za sve putnike koji žele da pronađu najpovoljniji let ka svojoj željenoj destinaciji. 

Ova nezaobilazna aplikacija nudi mnogo više od jeftinih letova. Sa opcijama za hotele i iznajmljivanje automobila, Skyscanner postaje sveobuhvatni alat za planiranje vašeg savršenog putovanja. 

Njihova mobilna aplikacija vam omogućava da jednostavno pretražujete milione letova iz hiljada izvora i pronalazite najbolje dostupne opcije. 

skyscanner - aplikacije za putovanja

Ipak, najveća dragocenost ove aplikacije leži u njenoj sposobnosti da pretražuje letove na globalnom nivou. Samo unesite aerodrom polaska i datume putovanja, a ona će vam prikazati sve potencijalne opcije, od najpovoljnijih do najluksuznijih. 

Najbolje od svega? Aplikacija je potpuno besplatna, čineći vaše putničke snove dostupnijim nego ikada pre. 

3. Booking – Lako do smeštaja

Booking.com je neprikosnoveni vodič za sve putnike u potrazi za jednostavnim i pouzdanim načinom rezervacije smeštaja, letova, iznajmljivanja automobila, aerodromskih taksija, obilazaka i atrakcija. 

Međutim, ono po čemu je Booking.com zaista postao legendarni jeste njegova sposobnost da vam pruži izvanredno iskustvo pronalaženja savršenih hotelskih soba širom sveta, koje zadovoljavaju sve vaše potrebe, po realnoj ceni. 

booking aplikacija

Bez obzira da li putujete u veliki grad, mirno selo, egzotično ostrvo ili planinski raj, ova platforma nudi obilje opcija koje će vas oduševiti. 

Od luksuznih hotela do pristupačnih hostela, Booking.com ima sve što vam je potrebno za udoban boravak bez obzira na vaš budžet.

4. Uber – Transport do željene destinacije

Uber posluje širom sveta, i dok se opcije u aplikaciji razlikuju od mesta do mesta, opšti koncept je svuda isti. 

Postoji nekoliko razloga zašto aplikacije za vožnju na zahtev funkcionišu tako dobro za putnike. 

uber - najbolje aplikacije za putovanja

Prvo, eliminiše potrebu za nošenjem lokalne valute. Drugo, ne morate da govorite isti jezik kao vaš vozač da biste stigli tamo gde treba da idete. Treće, nema cenjkanja.

Sa Uberom, transparentnost cena je zagarantovana, a vi ćete uživati u bezbrižnoj vožnji bez nepotrebnog pregovaranja. 

5. Happy Cow – Pronađite restorane i kafiće po svojoj meri

Za sve vegetarijance, vegane i ljubitelje zdrave ishrane koji žele osvežavajuće alternative nakon nekoliko dana ishrane vani, Happy Cow aplikacija je pravi spasitelj. 

happy cow aplikacija

Ova aplikacija za putovanja postaje vaš pouzdani vodič za pronalaženje restorana, kafića, prodavnica zdrave hrane i drugih mesta na kojima ćete uživati u obrocima bez mesa. 

Iako neka od preporučenih mesta nisu isključivo veganska ili vegetarijanska, Happy Cow garantuje da ćete naći bar nekoliko opcija koje će zadovoljiti vaš ukus. 

Bez obzira da li putujete u nepoznate gradove ili istražujete svoj grad, ova aplikacija će vam pomoći da otkrijete prave dragulje zdrave ishrane, bez muke traženja i bez kompromisa sa svojim prehrambenim principima. 

6. Maps.Me – Mapa celog sveta

Maps.Me je bez sumnje jedna od najomiljenijih aplikacija za sve putnike koji žele da se lako snalaze na novim destinacijama. 

Ova moćna aplikacija za putovanja nudi detaljne mape celog sveta, pružajući vam sveobuhvatan pregled nepoznatih teritorija. Ali to nije sve. 

maps me - aplikacija koja olaksava putovanja

Ono što je čini posebno korisnom je njena sposobnost da radi i u offline režimu, što znači da ne morate brinuti o internet konekciji dok istražujete nove destinacije. 

Dostupna na App Store-u i Google Play-u, Maps.Me aplikacija može biti vaš verni saputnik u svetu putovanja, a najbolja vest je da je potpuno besplatna.

7. Headout – Saznajte šta se dešava u vašem okruženju

Headout je ultimativna aplikacija za sve putnike koji žele da iskoriste svaki trenutak na svojoj destinaciji. 

Ova sveobuhvatna platforma vam pruža jedinstvenu priliku da saznate šta se dešava u okolini i istovremeno rezervišete nezaboravne aktivnosti. 

Sa preko 3000 različitih aktivnosti u 35 gradova širom sveta, sve što vam je potrebno da biste uživali u nezaboravnom iskustvu je na dohvat ruke. 

hideout aplikacija

Bez obzira da li želite da uživate u avanturama vožnje helikopterom, opuštajućem krstarenju rekom, ili nečemu sasvim drugačijem, Headout vam nudi širok spektar opcija za svaki ukus. 

Ono što je posebno vredno pomena je mogućnost uštede novca putem last-minute ulaznica, što vam omogućava da iskoristite neodoljive ponude u poslednjem trenutku. 

8. Hipcamp – Za ljubitelje kampovanja

Hipcamp je pravi raj za sve zaljubljenike u kampovanje i avanturiste željne nezaboravnih noći provedenih u prirodi. 

Ova aplikacija za putovanja vam nudi mogućnost da pronađete savršeno mesto za kampovanje, bez obzira na to da li tražite javne parkove ili privatne parcele zemlje gde možete postaviti svoj šator ili prespavati u već postavljenim šatorima.

hipcamp - aplikacija za kampovanje

Pored toga, Hipcamp aplikacija radi ne samo u Sjedinjenim Američkim Državama, već i u Australiji, Kanadi, Francuskoj i Velikoj Britaniji, omogućavajući vam da istražite najlepše kutke prirode širom sveta. 

9. Rome2Rio – Organizacija putovanja

Rome2Rio je vaš najbolji saveznik u organizaciji savršenog putovanja, bilo da se nalazite u svom rodnom gradu ili negde na drugom kraju sveta. 

Jednostavno unesite adresu, atrakciju ili željeni grad, a ova aplikacija za putovanja će vam pružiti sveobuhvatnu listu svih opcija za put, rezervacije smeštaja i aktivnosti. 

rome2rio - mobilna aplikacija

Bilo da preferirate vožnju vozom, trajektom ili autobusom, Rome2Rio vam nudi procene cena, vreme putovanja i detalje o rezervaciji, sa impresivnih preko 5.000 kompanija iz 160 zemalja u svojoj bazi podataka. 

10. XE Currency Converter – Bez dileme sa drugim valutama

XE Currency Converter je aplikacija za svakog putnika koja vam neophodne alate za jednostavno i brzo upoređivanje različitih valuta. 

Sa mogućnošću da sačuvate i organizujete više valuta, provera cena postaje veoma laka i efikasna. 

aplikacija za razmenu para - ce currencz converter

Bez obzira na to gde se nalazite, XE Currency Converter funkcioniše i bez interneta, omogućavajući vam da i bez uključenih mobilnih podataka ili Wi-Fi-ja dobijete procenu cene dok kupujete i istražujete. 

Ono što je još bolje, ova aplikacija za putovanje je potpuno besplatna.

Zaključak

U današnjem svetu, gde tehnologija igra ključnu ulogu u svim aspektima naših života, ove aplikacije za putovanja postaju neophodan alat za svakog putnika. 

Bez obzira na to da li ste avanturista, ljubitelj kulture, poslovni putnik ili hedonista, one čine putovanje ne samo lakšim, već i bogatijim iskustvom. 

Zato ne oklevajte da preuzmete ove aplikacije pre nego što se zaputite na sledeću destinaciju i otkrijete šta vas sve čeka u svetu putovanja.