Robot usisivači – Da li se isplati kupiti ih sada?

Robot usisivači su sve popularniji proizvod u domovima širom sveta i čini se da su postali sastavni deo svakog doma. 

Međutim, sada se javlja pitanje da li je to samo prolazni trend ili ih vredi kupiti i danas?

U ovom blogu ćemo vam prikazati sve što bi trebalo da znate o robot usisivačima, kao i njihove prednosti koje će vam možda pomoći da lakše donesete odluku.

Zato nastavite sa čitanjem i saznajte da li je vašem domu potreban ovaj uređaj kako biste smanjili svoje napore, a vaš dom bio savršeno čist.

robot usisivaci - da li se isplati kupiti ih sada

Šta je tačno robot usisivač?

Robot usisivači predstavljaju uređaje za čišćenje prostorije koji koriste različite senzore i mehanizme kako bi automatski održavali određeni prostor čistim. 

Obično su opremljeni punjivim baterijama, a neki modeli su čak sposobni da sami odu do punjača i napune svoju bateriju. 

Takođe, postoji veliki broj različitih dizajna i performansi, što vam omogućava da izaberete robot usisivač koji će u potpunosti odgovarati vašim željama i potrebama, bez obzira da li je vaš kriterijum cena, karakteristike ili estetika.

Dakle, robot usisivač može biti pristupačan i praktičan izbor za sve one kojima nedostaje vremena ili motivacije da svakodnevno čiste svoj dom.

Karakteristike robot usisivača

Neke od najvažnijih karakteristika i mogućnosti robot usisivača su:

 1. Brojni senzori,
 2. Mogućnost programiranja,
 3. Automatsko punjenje,
 4. Različiti načini čišćenja,
 5. WiFi povezivanje,
 6. Tih rad,
 7. Različiti filteri.
karakteristike robot usisivaca

1. Brojni senzori

Većina robot usisivača poseduje senzore koji im pomažu da se kreću po prostoriji. 

Senzori su različitih karaktera (npr. infracrveni senzori, laserski senzori, kamere, senzori za praćenje pokreta), i oni pomažu robot usisivaču da izbegne prepreke, padove ili prevrtanje na neravnom terenu.

2. Mogućnost programiranja robot usisivača

U zavisnosti od potreba korisnika, robot usisivači se mogu programirati da se pokrenu u određeno vreme tokom dana ili noći što znači da ne morate da razmišljate o tome da li treba upaliti usisivač, jer će sve to on sam odraditi.

3. Automatsko punjenje

Većina modela robot usisivača poseduje mogućnost automatskog punjenja što znači da se sami vraćaju na svoju bazu za punjenje kada im opadne nivo baterije. 

4. Različiti načini čišćenja

Robot usisivač nije samo klasičan usisivač. Mnogi od njih dolaze sa mogućnostima različitih načina čišćenja pored usisavanja, kao što su jače četkanje ili mokro brisanje podova.

5. WiFi povezivanje

Kada govorimo o naprednim tehnologijama, robot usisivači koji imaju mogućnost povezivanja na WiFi su zaista revoucionarna inovacija.

Naime, ukoliko povežete usisivač na WiFi u mogućnosti ste da upravljate sa njim putem mobilne aplikacije bez obzira na to gde se nalazite.

6. Tih rad

Robot usisivači su obično vrlo tihi, što znači da se mogu koristiti tokom dana ili noći, bez ometanja drugih aktivnosti u kući ili kancelariji.

7. Različiti filteri

Svi robot usisivači dolaze sa određenim filterima koji pomažu da čišćenje bude što uspešnije. 

Pored toga, neki robot usisivači mogu posedovati i HEPA filtere, koji mogu uhvatiti čestice prašine i alergene, što ih čini idealnim za ljude koji imaju respiratorne probleme ili alergije.

Kako robot usisivači funkcionišu?

Robot usisivači funkcionišu tako što koriste kombinaciju senzora, motora i programa koji pomažu da se ovaj uređaj nesmetano kreće kroz prostoriju i prikuplja nečistoću.

kako robot usisivaci funkcionisu

Kada pokrenete uređaj, senzori skeniraju prostoriju i prave mapu prostora, kako bi apsolutno svaki deo površine bio očišćen. Mapa služi za planiranje ruta za usisavanje i izbegavanje prepreka.

Nakon toga, robot usisivači se kreću pomoću točkića ili četkica koje pomažu u sakupljanju prašine i brisanju površina, dok snažni motori usisavaju neželjene čestice koje potom dolaze do filtera koji sprečavaju da se prašina ponovo vrati u prostoriju.

Kada se baterija isprazni, robot usisivač se samostalno vraća na svoju bazu za punjenje i nastavlja sa čišćenjem nakon punjenja. 

Takođe, možete ih sami programirati da se upale u određeno vreme ili mehanički uključiti kada god to poželite. 

Koje su prednosti robot usisivača?

Kada govorimo o prednostima robot usisivača, oni zaista broje mnoge benefite u odnosu na tradicionalne usisivače. 

prednosti robot usisivaca

Neke od najvećih prednosti robot usisivača su:

 1. Ušteda vremena – Robot usisivači štede vaše dragoceno vreme, jer mogu da se kreću po prostoriji dok vi obavljate druge zadatke i aktivnosti, ili ste čak apsolutno odsutni.
 1. Minimalan fizički napor – Uz robot usisivače čuvate svoje telo, jer ne zahtevaju nikakav fizički kontakt. To je naravno korisno za sve, ali naročito za starije osobe ili osobe sa fizičkim invaliditetom.
 1. Automatsko punjenje – Ova prednost vam omogućava da ne razmišljate o tome da li usisivač treba priključiti na punjač, jer će on sam to uraditi.
 1. Prilagodljivi programi – Sami možete izabrati na koji način će vaš robot usisivač čistiti prostoriju.
 1. Uklanjanje alergena – Robot usisivači poseduju mnoge filtere koji mogu uhvatiti čestice prašine i alergene, i sprečiti njihovo širenje.

Zaključak 

Jasno je da robot usisivači mogu biti neverovatna pomoć kada je u pitanju briga o vašem domu. Njihova najveća prednost je što štede vaše dragoceno vreme i fizičke napore. 

Pa, da se vratimo na pitanje sa početka: Da li se kupovina robot usisivač isplati? Obzirom na gore navedene prednosti, apsolutno da. 

Daklu, ukoliko želite i vi ovaj neverovatni uređaj i pitate se gde možete pronaći kvalitetan robot usisivač, MTS DOO ima sjajnu ponudu za vas!

Od sada je u našoj ponudi i robot usisivač Pro-Maid X8 koji poseduje snagu usisavanja od 2700pa i čija baterija traje čak do 120 minuta.

Pro-Maid X8 robot usisivač možete kupiti u našoj poslovnici na 12 mesečnih rata po ceni već od 28€ mesečno.