Najbolji Mobilni Telefoni 2023.

Kako tehnologija nastavlja da se razvija, rastu i naša očekivanja o tome kako bi savršen mobilni telefon trebalo da izgleda. 

U 2023. godini mnogi ljudi očekuju da njihovi telefoni budu mnogo više od nečega što može da upućuje pozive ili šalje poruke. Odnosno očekujemo da nam pruže neuporedivu pogodnost i unapređenje u odnosu na prethodnike. 

Sve to podrazumeva napredne funkcije, trenutna ažuriranja i modernu estetiku koja ide u korak sa vremenom. 

Imajući na umu sva ova očekivanja, hajde da pogledamo neke od najboljih mobilnih telefona koje možemo očekivati 2023. godine.

Najnoviji mobilni telefoni koji će obeležiti 2023. godinu

Dok sa nestrpljenjem očekujemo otkrivanje najnovijih mobilnih telefona koji će obeležiti 2023. godinu, nemoguće je ne načuditi se inovacijama koje oduzimaju dah i najsavremenijoj tehnologiji od kojih se očekuje da ovi uređaji ponude. 

Industrijski giganti kao što su Apple, Samsung i Google spremni su da nadmaše sebe, maksimizirajući napore da integrišu 5G povezivanje, veštačku inteligenciju i proširenu stvarnost u svoje dizajne pametnih telefona.

Mobilni telefoni 2023. su:

  • iPhone 15
  • Google Pixel Fold
  • Samsung Galaxy Z Fold 5
  • Huawei Mate X3
  • Nothing Phone 2
  • Xiaomi Mix Fold 3
  • Motorola Razr 2023

1. Apple iPhone 15 

Glasine o predstojećem Apple iPhone-u 15 su već počele da kruže jer je ova kompanija najavila njegovu prezentaciju u septembru 2023. godine.

Nadamo se da ćemo videti neka impresivna poboljšanja kao što su Dinamic Island notch i 8K video snimanje, zajedno sa zumom u periskopu kamera za 10k optički zum bez nedostataka. 

Postoji i mogući prelazak na ultra model umesto na Pro Max, mada će samo vreme pokazati šta će sve ovaj uređaj posedovati. 

apple iphone 15 - nabolji mobilni telefoni 2023
Apple iPhone-u 15 je najavljen za septembar 2023.

Trenutni vodeći mobilni telefon kompanije Apple je sada već veoma popularan iPhone 14 Pro Max, koji ima sjajne performanse i mogućnosti, a očekivanja da će novi iPhone 15 da impresionira su velika.

2. Google Pixel Fold

Usred vrtloga spekulacija, Google Pikel Fold o kojem se dugo pričalo tek treba da ugleda svelost dana i to ove 2023. godine. 

Od kada se prvi put pojavio 2019. godine, priče o ovom potencijalno revolucionarnom uređaju sa sklopivim pikselima samo su se pojačale. 

Iako se Gugl do danas uzdržao da potvrdi njegovo postojanje, upućeni su nagovestili nezadovoljstvo kompanije trenutnim dizajnom, što je dovelo do odlaganja njegovog lansiranja. 

google pixel fold
Predviđa se da će Google Pixel Fold biti lansiran u maju 2023.

Izvori predviđaju da će, kada bude predstavljen, Google Pixel Fold podsećati na Galaxy Z Fold 4 u svom mehanizmu za sklapanje u stilu knjige, iako sa kompaktnijim faktorom oblika. 

Početak 2023. bio je pun novih šapata o uređaju, stručnjaci predviđaju da bi on mogao biti  lansiran u maju 2023. zajedno sa Pixel tabletom.

3. Samsung Galaxy Z Fold 5

Bez sumnje, ovaj tehnološki gigant će verovatno nastaviti da pomera okvire sa dugo očekivanim Galaxy Z Fold 5. 

Uprkos nedostatku informacija oko ovog zagonetnog uređaja, uzbudljivo je spekulisati o potencijalnom napretku koji može da ponudi. 

Zamišljajući još tanji dizajn, brže mogućnosti punjenja i integraciju ugrađene S-Pen olovke kako bi se u potpunosti iskoristio kreativni potencijal rasklopljenog ekrana.

Samsung Galaxy Z Fold 5 - najbolji mobilni telefoni 2023
Samsung Galaxy Z Fold 5 se očekuje avusta 2023.

Na kraju, Galaxy Z Fold 5 bi mogao da postavi novi standard u svetu sklopivih pametnih telefona i ojača poziciju Samsunga kao lidera u industriji.

Očekivani datum lansiranja ovog uređaja na tržište je 2. avgust 2023. 

4. Huawei Mate X3

Očekuje se da će Huawei Mate X3 napraviti buku na tržištu pametnih telefona, nakon uspešnog lansiranja svog prethodnika, Mate XS 2, 2022. godine. 

Ovaj pametni telefon ugledao je svetlost dana 23. marta 2023.

Huawei Mate X3
Huawei Mate X3 je lansiran 23. marta 2023.

U nastojanju da ide u korak sa tehnološkim zahtevima koji se stalno menjaju, dizajn Mate X3 je i tanji i izdržljiviji od ranijeg modela, nudeći potrošačima elegantnu i robusnu opciju za njihove dnevne potrebe komunikacije i zabave. 

5. Nothing Phone 2

Nothing Phone 2 je spreman da napravi značajan uticaj na konkurentnom tržištu pametnih telefona, jer kompanija specijalizovana za transparentne tehnologije ima za cilj da gradi na uspehu svog prethodnika. 

Za razliku od svoje debitantske ponude, koja je prvenstveno bila pozicionirana u Evropi i Indiji, Nothing Phone 2 ima svoje ciljeve usmerene na robusno američko tržište. 

Nothing Phone 2
Nothing Phone 2

Iako su tačni detalji o ovom telefonu i dalje oskudni, očigledno je da će ovaj mobilni telefon ciljati na premijum segment sa superiornim kvalitetom izrade, materijalima i unutrašnjim komponentama kako bi bio konkurent njegovim savremenicima. 

Pored toga, fanovi mogu da očekuju povratak zadivljujućeg svetlećeg simbola, kao i podešavanja kamere dizajnirane da izazovu konkurente u istom cenovnom rangu.

6. Xiaomi Mix Fold 3

Kako se iščekivanje jača u tehnološkoj zajednici, šaputanja o Xiaomi Mix Fold 3 počinju da se formiraju, iako je zvanična potvrda od xiaoma i dalje neuhvatljiva. 

Predviđa se da će uređaj zadiviti korisnike svojom vrhunskom funkcionalnošću koju podržava tim najboljih stručnjaka, koji će obezbediti da telefon poseduje najnapredniju platformu dostupnu pri lansiranju. 

Xiaomi Mix Fold 3
Očekuje se da će Xiaomi Mix Fold 3 biti plasiran 15. aprila 2023. godine

Međutim, uporni fanovi i strastveni entuzijasti gadžeta treba da budu svesni da ovo čudo inovacije izgleda spremno za ekskluzivno izdanje na kineskom tržištu. 

Shodno tome, biće od ključnog značaja da ostanete u toku za dalja ažuriranja i najave u vezi sa ovim dugo očekivanim napretkom u svetu sklopivih pametnih telefona.

Prema nekim informacijama, očekuje se da će Xiaomi Mix Fold 3 biti plasiran 15. aprila 2023. godine.

7. Motorola Razr 2023

Čini se da se Razr linija sklopivih telefona ponovo vraća na tržište. Motorola navodno planira da lansira dva nova Razr modela 2023. (Juno i Venus) i to najverovatnije 1. juna 2023. godine.

Pošto su procurele slike koje prikazuju i digitalne rendere i stvarne fotografije proizvoda, jasno je da će potpuno novi uređaji u velikoj meri imati veliki ekran na poklopcu, koji će verovatno zauzimati većinu dostupnog prostora na eksterijeru. 

Motorola Razr 2023
Dva nova Motorola Razr modela (Juno i Venus) očekujemo 1. juna 2023. godine.

Ne znamo mnogo o drugom modelu, ali svakako već ima nagađanja. Da li će to biti uvećana verzija svog prethodnika, ili možda nešto slično Samsung Galaxy Z Fold-u? Samo će vreme pokazati.

Zaključak

U ovom blogu smo vam predstsavili 7 najboljih mobilnih telefona koje možete očekivati u 2023. godini. 

Ono što će obeležiti ovu godinu je svakako najpopularniji iPhone 15, ali ne možemo da ne primetimo da će najveći fokus u 2023. godini biti na telefonima na preklop.

Takođe, ovi telefoni već obećavaju da će biti snažniji, sa više funkcija i pouzdaniji nego ikada ranije, jer najsavremenija tehnologija stalno pomera granice pa će samim tim biti zanimljivo gledati koji noviteti će se pojaviti.

Od najpopularnijih, preko najskupljih, pa sve do modela koji će imati najbolji odnos cene i kvaliteta, sigurno će vas impresionirati i možda poželite baš jedan za sebe. 

Na kraju krajeva, ukoliko ste u potrazi za novim mobilnim telefonom, pogledajte sjajnu MTS DOO ponudu koja se konstantno obogaćuje novim uređajima i pronađite najbolji uređaj za vaše potrebe. 

Za više informacija, budite slobodni da nas kontaktirate ili posetite našu poslovnicu. 

Pogledaj koji su to telefoni sa najboljim kamerama u 2023.