ANDROID ILI IPHONE? Šta je najbolji izbor za vas?

Fanovi Androida i IPhona su u stalnom sukobu još od kako su se ovi uređaji pojavili na tržištu, a debate na temu koji telefon je bolji od kog neprekidno se nastavljaju. Međutim, pravo pitanje je šta je najbolji izbor za vas?

Naravno da odgovor na pitanje da li izabrati Android ili Apple telefon zavisi od toga šta želite od svog mobilnog uređaja i zato je potrebno da u obzir uzmete što više činjenica.

RAZNOLIKOST MODELA

Android uređaji dolaze u daleko više različitih oblika nego Apple telefoni. Brendovi koji kreiraju Android uređaje redovno na tržište izbacuju pregršt uređaja različitih karakteristika i cenovnog ranga. Apple se vodi drugačijom filozofijom i svake godine izbacuje po nekoliko modela, a svoj dizajn, iako će se i protivnici iPhona složiti da je odličan, ne menjaju baš često. Opet, među Android telefonima postoje oni koji su izrađeni od plastike, ali i premium modela višeg cenovnog ranga, dok iPhone svaki svoj model uvek pravi kao flagship.

EMOTIKONI

Velika razlika između Androida i iPhon-a su njihovi emotikoni. Ako ste strastveni korisnik emodžija, onda je najverovatnije iPhone bolja opcija za vas. Naime Apple često poboljšava i ažurira emotikone kako bi ih modernizovali dok Android na ovom polju pomalo kaska. S druge strane, ukoliko emotikoni ne predstavljaju nešto bez čega ne možete zamisliti svoje poruke i objave na društvenim mrežama, ovu stavku možete zanemariti prilikom donošenja odluke o kupovini telefona.

CENA

Android telefoni, u zavisnosti od kvaliteta materijala korišćenih u izradi i performansi, mogu imati različitu cenu. Inače se iPhone uređaji smatraju skupim, ali činjenica je da im vrhunski Android uređaji pariraju cenom.

AŽURIRANJE SOFTVERA

Update operativnog sistema uređaja je neophodan kako bi ste dobili nove funkcionalnosti i očuvali bezbednost svog telefona. Međutim, dok Apple ažuriranje softvera čini dostupnim za sve korisnike istog dana, kod Androida, zbog velike raznolikosti modela i proizvođača, često se dešava da na update morate sačekati dok ne postane dostupan za vaš model.

Zaključak bi bio da svakako na osnovu performansi i karakteristika, izbor između Androida i iPhon-a zavisi od vaših prioriteta i želja.